Carina Ehlers Art

Konstgalleri Utsikten – Landfjärden

 

Om du är intresserad av att köpa konst eller besöka ateljen på Landfjärden, kontaka mig.

Min nya webbshop är under uppbyggnad.

Tack till Dig som på ett eller annat sätt uppskattar min konst. Det betyder mycket för mitt fortsatta skapande. Jag önskar dig välkommen att se mer av min konst i år i ateljén och på utställningar.  

Jag är konstnär och certifierat medium. Mitt måleri återspeglar visioner bortom den yttre, materiella realiteten och landar ofta i ett mer mångdimensionellt fält. Jag tror att det finns mer utöver det som är synbart för det fysiska ögat och det är denna intuitiva del jag använder i mitt bildspråk. Min önskan är att uttrycka den allmänmänskliga upplevelsen, det som sammanlänkar oss alla med varandra.

Metoder: Jag målar såväl realism som mer abstrakt. Skapandet har tagit sig många olika uttryck över åren, från skulptur, keramiska bruksföremål över fine art till experimentellt måleri. Numera arbetar jag framförallt med akryl, samt olja, men testar gärna nya stilar och tekniker som bivax och resin etc.

Eftersom jag tycker om att experimentera och pröva nya målerimedium ser jag mig själv som en autodidakt konstnär. Ständigt försöker jag lära mig själv att hitta nya vägar, där färg och form smälter samman med sådant som är i linje med min egen uppfattning om saker och ting.

Född och uppvuxen i Göteborg har jag studerat en tid vid Konstindustriskolan, samt lite andra kurser i de fria konsterna. 1986 hamnade jag i Stockholm tillsammans med make och barn, inom vars län jag fortfarande bor och verkar. Jag har haft utställningar såväl internationellt som i hemmavid.

Är du intresserad av något alster får du gärna kontakta via mail; carinas.box@gmail.com för att stämma av om intresse för besök i ateljén på Landfjärden.

Utlåtande/statement från en konstintendent/curator:

”Arbetet av Carina Ehlers är en hymn till frihet, en uppmuntran att sväva och nå våra mål, men till synes ouppnåeliga. Ett illustrerat utförande av stort djup, som rider på vågen av en hyperrealism vilande på en stark surrealism. Ett konstnärligt uttryck för stort symboliskt och tekniskt kunnande.”
– Martina Calari (översatt från italienska) 

Medlem i Konstnärsförbundet Aliansen (KFA)

                                                                                                ~ ~ ~


Inspirerande konstnärer: Khalil GibranEmma Kunz, Hilma af Klint, William Blake, Benjamin Creme, Edvard MunchAkiane Kramarik, Michael Lang, Jim Warren, med flera… och flera var/är inne på spirituellt betingad konst och har även efterlämnat stora samlingar av diktverk och skrifter. William Blake, som exempel, började se syner när han var fyra år men under sin livstid var han mer eller mindre betraktad som en dåre. I dags dato dock, anses han vara en av de främsta poeterna och konstnärerna som England producerat. Hilma af Klint, vår svenska stora konstnär, blev å sin sida under sin livstid helt ’dissad’ av den antroposofiske grundaren Rudolf Steiner, så till den milda grad att hon snudd på brände upp alla sina verk. Lyckligtvis gjorde hon inte det men istället slutade hon helt att måla under 4 år. Speciellt en målning – om Evolution – tyckte han inte om och anledningen var att den manliga och kvinnliga figuren verkade befinna sig på samma nivå i utvecklingen. Hilma af Klint skrev även hon och det blev bortåt 26.000 sidor. Khalil Gebran, en fantastisk konstnär och poet, kan du läsa mer om här på min hemsida, under fliken Blogg/Kontakt.

Carina Ehlers Art i
Circle Foundation For The Arts

Circle Foudation certifikatet här bredvid – utlåtande:

~ ~ ~
”For presenting artwork which displays originality, technical skill, a dedication to the artist’s practice and an accomplished or established career.”

Länkar till andra av mina konstwebsidor

Konst2 K2Carina Ehlers

Svenska Konstnärer

Konst.se /CarinaEhlers

Konstkvarteret /CarinaEhlers

At Peace – 40×30 cm – Akryl och olja på canvas – Utöver vitt, ljusblå & mörkblå har jag också använt kopparfärg och guldfärg – som är lite svårt att tyda på fotot här.

Nedan: Tre oljetavlor på 3D-canvas, 30x30x4 cm och dessa bilder berättar om Vintergatan och Andromeda som närmar sig varandra och flätar in sig i varandra om 10 miljarder år i en galaxdeformation. Därefer, om ca 20 miljarder år, uppstår en ny galax. (Första bilden)!

Äldre akvarellmålningar ~ 1.500 kr st